Seglingskalender

Laserseglare på lungt vatten

Massa optimister vid start i solsken

Ungdomar som står på bryggan vid starten av matchrace i RS Feva

Poängseglingar
Klubben anordnar i sommar 10 poängseglingar, på torsdag v26, torsdag v27
samt på tisdagar och torsdagar v 28-31, med rorsmansmöte kl 17:00. De 10 poängseglingarna ingår i en serie, där de 6 bästa seglingarna räknas samman. De banor som seglas på poängseglingarna är oftast en skärgårdsbana med start och mål vid SSSS brygga, vilket gör det mycket publikvänligt. För att vara med krävs ingen föranmälan. Ingen startavgift och seglingstid är ca en timme.

Torkel Trophy
Nu återinför vi vår regatta, fast med nytt namn i Torklels ära. Det bli segling på Hamburgsundsbanan. Öppet för alla klasser som ingår i liroscup. https://www.vksf.org/Kappseglingar/LirosCup2022/

6-timmars
Lagtävling i optimist samt Laser. Hinn så många varv du kan på samma bana under 6 timmar. Minst tre i laget, max ?

SSSS master
Sommarens stora dag för alla våra veteranseglare . Denna dag hoppas vi på att många av våra “oldisar” dammar av sina båtar och kör ett race för visa de yngre hur båten ska seglas.

Lilla Hamburgö runt
En segling som går ut på att komma snabbast runt Lilla Hamburgö (med vissa begränsningar). Seglingen är öppen för alla klubbens båtar. Start och målgång sker utanför klubbhuset i Sjöviken.

Tjejsegling
Kom igen nu tjejer. Under en drabbning korar vi klubbens bästa tjej i Laser.

Klubbmästerskap 2022
I år kommer klubbmästerskapet att bestå av fyra seglingar. Klubbmästerskapet seglas i klasserna Optimist, Laser samt RS feva. De bästa tre av fyra seglingar räknas samman och en klubbmästare i varje klass koras.

Gubb Gumm segling
Får du plats i en optimist och är över 30 år? Då ska du vara med i denna segling. En kort bana, med bara en klass, nämligen optimist. Ta dig runt eller sjunk!

Match Race Feva
Matchrace med Feva. Kryss-Läns bana med två i båten.

Kalender 2022

%d bloggare gillar detta: